Felvételi előkészítő képzések

 

Intézményünkben közel tíz éve szervezünk felvételi előkészítő képzéseket matematikából és magyar nyelvből. Célunk, hogy hozzásegítsük a tanulni vágyó diákokat ahhoz, hogy sikeresebbek legyenek, jobb eredményt érjenek el a központi írásbeli felvételin, s így felvételt nyerjenek majd abba a középiskolába, melybe a leginkább menni szeretnének.

A nyolcadikos tanulók kétféle képzésből választhatnak.

  • Felvételi előkészítő képzés matematika 8.
    A nyolcadikos felvételi előkészítő képzés kizárólag a központi írásbelire készíti fel a gyerekeket. Minden foglalkozáson kitöltenek egy-egy írásbeli tesztet  (45 perc), majd kijavítjuk őket (45 perc). A képzés a módszerességre, időkeret betartására, típusfeladatok megismerésére épül.
  • Kiegészítő képzés matematika 8.
    A kiegészítő képzés a felvételihez szükséges legfontosabb témakörök tantárgyi ismereteit ismétli át.

A hetedik évfolyamos tanulók számára összeállított felvételi előkészítő képzés két egységből áll: kompetenciafejlesztő feladatsorból és matematika tantárgyi) tudásra alapozott feladatokból.

Matematika felvételi előkészítőink azon diákoknak szól, akik 2021 szeptemberben kezdik a 8. osztályt, és 2022-ben felvételiznek középiskola 9. évfolyamára.

A nyolcadikos tanulók számára összeállított képzés már csak kizárólag a központi írásbelire készíti fel a gyerekeket. Minden foglalkozáson kitöltenek egy-egy írásbeli tesztet  (45 perc), majd kijavítjuk őket (45 perc). A képzés a módszerességre, időkeret betartására, típusfeladatok megismerésére épül.

A hetedik évfolyamos tanulók számára összeállított felvételi előkészítő képzés két egységből áll: kompetenciafejlesztő feladatsorból és matematika tantárgyi tudásra alapozott feladatokból.

A központi írásbeli felvételi tíz feladatának több mint fele kompetencián alapuló tudást kér számon másik része szaktárgyi ismereteket. A szaktárgyi ismereteken alapuló feladatokat azért tettük képzésünk részévé, hogy felfedjük a szaktárgyi hiányosságokat, s legyen elégséges idő a felzárkózásra.

Felvételi előkészítő képzéseink 2022. február 9-től indulnak.