Képességfejlesztő képzések

A matematikai képességfejlesztő foglalkozások egyik kiemelt témája a térlátás és kognitív képességek (a figyelem, memória, számolási képességek ...) játékos fejlesztése.

A sikeres iskolai teljesítményhez az alapképességek birtokában kell lenniük a gyerekeknek.

A diákoknak fejleszteni kell mindazon képességeiket (figyelem, gondolkodás, emlékezet, észlelés-érzékelés), amelyek segítségével meglévő tudásukból új tudást tudnak létrehozni, fejleszteni tudják magukat, alkalmazni tudják elsajátított ismereteiket, ami magába foglalja azt, hogy jó problémamegoldók és kreatívak legyenek.

Pszichológiai vizsgálatok szerint a képi gondolkodás fejleszthetősége viszonylag korán lezárul. Ezért, ha 10-14 éves korban mellőzzük a térgeometriai feladatok megoldását, az a későbbiekben behozhatatlan hátrányt jelent a tanulóknak és később komoly gondok forrásává válhat.

A képzés az alkalmazásra, az ismeretek gyakorlati hasznosítására épül. A foglalkozások alkalmával a gyerekek megismerik magukat, képességeiket, megtanulnak bízni önmagukban, s rájönnek, hogy a korábban bonyolultnak vélt gyakorlat nem is ördöngösség.

A matematikai képességfejlesztés az alábbi területekre épül: gondolkodási, logikai, problémamegoldó készség fejlesztése, modellalkotás, tájékozódás térben és időben

 

A képzés időpontja: szerda 16.00 – 16.50 óráig.

Képzési időpontok: 2022. február 9-től szerdánként:
2022. február 9, 16, 23, március 2, 9, 23 és 30.

Képzésvezető: Bába Ildikó,
                       matematika-kémia szakos tanár, tehetségsegítő szakértő

Részvételi díj: 12 000 Ft / tanuló

Jelentkezési határidő: 2022. január 31.

Képzés helyszíne: 48-as terem